4η Διακρατική Συνάντηση Erasmus+ στο Zory της Πολωνίας

Από  τις  22  έως  τις  28  Οκτωβρίου  2017   πραγματοποιήθηκε   η    4η    Διακρατική  Κινητικότητα  του  προγράμματος   Εrasmus+KA219   με τίτλο “Ready, Steady, Work!”  στο Zory της Πολωνίας,  έδρα του εταιρικού σχολείου Zespol Szkol Nr 2 im.  Στην κινητικότητα συμμετείχαν από το 4ο ΓΕΛ Ζωγράφου δύο  καθηγητές,  ο κ.  Εμμανουήλ Τσουρουπάκης,  Καθηγητής Πληροφορικής,   η κα Γεωργία Καλαντζή, Αγγλικής Φιλολογίας,  και 4 μαθητές,   καθώς  και καθηγητές και μαθητές από την Κροατία (συντονιστικό σχολείο), την Ισπανία και το Λουξεμβούργο.

Στόχος της κινητικότητας ήταν να πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια με θέμα την Ηγεσία (Leadership) προκειμένου να ενισχύσουν οι μαθητές αντίστοιχες δεξιότητες. Οι μαθητές εργάστηκαν σε διεθνείς ομάδες και υλοποίησαν με ενθουσιασμό όλες τις προγραμματισμένες δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο της κινητικότητας επισκεφτήκαμε το Κέντρο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Katowice, Slaskie Volvodeship Labour Office, όπου ενημερωθήκαμε για τις δράσεις, και τις δυνατότητες για επαγγελματική κατάρτηση κι αποκατάσταση που παρέχει στους πολίτες της Ευρωπαικής Ένωσης.

 

Επίσης, ξεναγηθήκαμε στην πόλη της Κρακοβίας και επισκεφτήκαμε αξιοθέατα της πόλης, όπως το Παλάτι, τον Καθεδρικό Ναό, την Παλιά Πόλη, την οικία  του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β’, τη μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης, Rynck Glowny και την Παλιά Αγορά. Στα Στρατόπεδα συγκέντρωσης Auschwitz – Birkenau, μέσα από μια ενδελεχή ξενάγηση κατανοήσαμε την τραγικότητα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τέλος, επισκεφτήκαμε το Μουσείο/Ανθρακωρυχείο Guido όπου ερευνήσαμε τις συνθήκες εργασίας των ανθρακωρύχων και αναλύσαμε το απαραίτητο πνεύμα συνεργασίας για την επιβίωσή τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ! (Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση)