Εκδηλώσεις Δήμου Ζωγράφου για Αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Ζωγράφου.

Θα είναι ιδιαίτερη χαρά να συναντηθούμε στις εκδηλώσεις που θα οργανώσει ο Δήμος μας, στις 5 και 7 Απριλίου, για να τιμήσει την μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που έδωσαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της κατοχής.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 5 Απριλίου και ώρα 11.00, στην μικρή πλατεία στην συμβολή των οδών Παπαδιαμαντοπούλου και Ξενίας, θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στην μνήμη των 5 αγωνιστών της Εθνικής μας Αντίστασης, που απαγχονίστηκαν από τους Γερμανούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους και αφέθηκαν σε δημόσια θέα στο σημείο αυτό, προκειμένου να κλονίσουν το ηθικό του αγωνιζόμενου Ζωγραφιώτικου λαού και να κάμψουν την αντίστασή του. Στην τελετή αυτή, θα μας τιμήσει ιδιαίτερα η προσέλευση αντιπροσωπειών των σχολείων σας.

Την Παρασκευή 7 Απριλίου, στις 19:00, στο Μουσείο Μαρίκας Κοτοπούλη, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου της ΚΛΑΡΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ με τίτλο «Μεγαλώσαμε όπως τα αγριόχορτα», θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε από κοντά με ανθρώπους που έζησαν την κατοχή στην πόλη μας για τα γεγονότα εκείνης της εποχής. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος. Αποσπάσματα θα διαβαστούν και από την ηθοποιό Έφη Παπαθεοδώρου.

Σας καλούμε λοιπόν να γνωρίσουμε μαζί τις σελίδες της ιστορίας της πόλης μας !

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΤΙΝΑ ΚΑΦΑΤΣΑΚΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ! (Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση)