Κατάδυση μαθητών με υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού

Σύμφωνα με απόφαση του ΓΕΝ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού, Αγίου Νικολάου, θα καταδυθούν στο Αιγαίο κατόπιν κλήρωσης 10 μαθητές/μαθήτριες της Γ΄Λυκείου. Στη συνέχεια αποφασίστηκε να συμμετάσχουν άλλοι τέσσερις μαθητές από τις πληγείσες από τις πλημμύρες γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας.

Οι μαθητές θα ταξιδέψουν με ένα από τα πιο σύγχρονα υποβρύχια του κόσμου, τα συμβατικά υποβρύχια Τύπου 214, ή αλλιώς υποβρύχια Τύπου Παπανικολής από τα οποία διαθέτει τέσσερα (4) σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό (σ.σ. τα τρία έχουν κατασκευαστεί σε ελληνικά ναυπηγεία).

Σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΝ, η κλήρωση για την επιλογή των μαθητών/μαθητριών, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη, Στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που διοργανώνει το Πολεμικό Ναυτικό προς τιμήν των οικογενειών του προσωπικού του, στο πλαίσιο του εορτασμού του Αγίου Νικολάου. Για τη συμμετοχή στην κλήρωση απαιτείται μόνο η συμπλήρωση αίτησης και υπεύθυνης δήλωσης στην ιστοσελίδα https://form.hellenicnavy.gr/index.php/klirosi/, ενώ κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει έως τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με το ΠΝ, η πλεύση του υποβρυχίου θα διοργανωθεί στη συνέχεια εντός της χρονικής περιόδου των εορτών των Χριστουγέννων, κάτι που γίνεται ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές να έχουν την εμπειρία εκτός του σχολικού προγράμματος και να μη διακόψουν τα μαθήματα και τη μελέτη τους, αφού σε άλλο χρόνο ετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις». Με τον ορισμό της ημερομηνίας που θα ακολουθήσει «όσοι τυχεροί και τυχερές κληρωθούν θα έχουν την ευκαιρία να πλεύσουν αλλά και να καταδυθούν με το υποβρύχιο, να δουν και να γνωρίσουν το πλήρωμα, να μάθουν πώς επιχειρούν και δρουν τα υποβρύχια και όσοι στελεχώνουν το πιο σύγχρονο οπλικό σύστημα που διαθέτει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και το πιο πλέον σύγχρονο μη πυρηνικό υποβρύχιο στον κόσμο αυτή τη στιγμή».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ! (Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση)