2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους, « Filmmakers2018, οι μαθητές κινηματογραφούν… »

(Δελτίο Τύπου της Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄  Αθήνας)

Η   Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄  Αθήνας, μέσω της Υπευθύνου των Πολιτιστικών Θεμάτων, Ειρήνης-Μαρίας Κουρή, οργανώνει τον 2ο  Πανελλήνιο  Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους, « Filmmakers2018, οι μαθητές κινηματογραφούν… ». Στο διαγωνισμό συμμετέχουν μαθητές  Γυμνασίων και  Λυκείων, δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, όλης της επικράτειας.

Το Σάββατο, 21  Απριλίου 2018, και ώρα 17:30 στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών – Κολλεγίου Ψυχικού (Στεφάνου Δέλτα 15, 154 52, Π. Ψυχικό). θα προβληθούν βραβευμένες ταινίες ανά κατηγορία  και θα απονεμηθούν τα βραβεία στους διακριθέντες μαθητές.

Τι σημαίνει κινηματογράφος για τους εφήβους σε μια εποχή κυριαρχίας των οπτικοακουστικών μέσων; Ποια θέματα τους απασχολούν; Η αναζήτηση των μαθητών αφορά την κοινωνική, την καλλιτεχνική, την ιστορική ευαισθησία τους; Ποιες κινηματογραφικές τεχνικές χρησιμοποιούν οι νέοι προκειμένου να εκφραστούν; Ποια είναι η αισθητική των έργων τους; Ποια είναι τα μηνύματά τους ; Εντέλει, αγγίζει το κοινό η νεανική κινηματογραφική δημιουργία; Ποια είναι η παιδαγωγική αξία αυτών των μαθητικών δημιουργιών; Ποιος  είναι  ο ρόλος του εκπαιδευτικού σ’  αυτή τη βιωματική και  δημιουργική διαδικασία;

Είναι ενδιαφέρον και χρήσιμο να επισημάνουμε τη δημιουργικότητα των εφήβων και συνάμα να απαντήσουμε στα παραπάνω ερωτήματα. Εξάλλου, αυτός είναι και ο σκοπός του διαγωνισμού!

 

Δείτε την πρόσκληση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αρέσει σε %d bloggers: