Βιωματικό εργαστήριο Erasmus+ με θέμα τη Δημιουργικότητα (Creativity)

Τον Νοέμβριο 2017, ομάδα μαθητών του Erasmus παρακολούθησε το βιωματικό εργαστήριο με τίτλο : “Δημιουργικότητα”. Αφού συζήτησαν για το αν πρόκειται για έμφυτη ικανότητα και πώς μπορεί να ασκηθεί και να αναπτυχθεί, χωρισμένοι σε ομάδες συνέχισαν με διάφορες δραστηριότητες. Τους δόθηκαν συγκεκριμένα υλικά και κλήθηκαν, σε διάστημα 10 λεπτών, χρησιμοποιώντας δέκα μπαλόνια και ταινία, να κατασκευάσουν έναν πύργο όσο το δυνατόν ψηλότερο. Έπειτα, ακολούθησε η πρόκληση με το ωμό αυγό. Οι μαθητές έπρεπε να σχεδιάσουν ένα ελαφρύ πακέτο που θα προστατεύσει το αυγό από πτώση ύψους 3 μέτρων. Η τελευταία δραστηριότητα, “Ο Ανθρώπινος Κόμπος” (Human Knot) , δυσκόλεψε αρκετά τους μαθητές. Αφού σχημάτισαν έναν πολύ  μικρό κύκλο, κάθε μαθητής έδωσε κάθε χέρι του σε διαφορετικούς μαθητές οι οποίοι δεν ήταν ακριβώς δίπλα του. Στη συνέχεια, τους ζητήθηκε να ξεμπερδέψουν τον κόμπο, χωρίς να διασπάσουν την αλυσίδα του κύκλου και χωρίς να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους. Οι μαθητές έλυσαν τελικά τον κόμπο μετά από 3 διαφορετικές προσπάθειες.

    Την 1η  Δεκεμβρίου 2017, δύο από τις μαθήτριες της ομάδας Erasmus, η Ελεάννα Ρασιδάκη (Α4) και η Ξένια Τσαφά (Α4) δίδαξαν στο Α4 μια δραστηριότητα από την ενότητα “Δημιουργικότητα”.  Στόχος της δραστηριότητας ήταν να προσδιορίσουν οι μαθητές την έννοια της δημιουργικότητας και της δημιουργικής σκέψης και να την αναπτύξουν μέσω διάφορων εργασιών. Η δραστηριότητα που επιλέχθηκε ήταν “Ο Ανθρώπινος Κόμπος”, που όμως, δεν κατάφεραν να φέρουν εις πέρας οι μαθητές.

Ωστόσο, οι μαθητές κατανόησαν ότι η δημιουργικότητα ενδυναμώνει τις φυσικές μας ικανότητες και ότι είναι αναγκαία στην καθημερινότητά μας και στον εργασιακό χώρο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αρέσει σε %d bloggers: