Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ζωγράφου

ΖΩΓΡΑΦΟΥ 11/09/18

 

Αγαπητοί γονείς

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ζωγράφου εύχεται σε σας και τα παιδιά σας καλή σχολική χρονιά. Στον ορισμό της “καλής σχολικής χρονιάς” εμπεριέχονται η προσδοκία όλων μας για ουσιαστική και ποιοτική μόρφωση των παιδιών μας εκ μέρους των σχολείων αλλά και απαίτησή μας για την εξασφάλιση προϋποθέσεων εκ μέρους της πολιτείας. Ενδεικτικά, η έγκαιρη τοποθέτηση εκπαιδευτικών, η μέριμνα για την εκπαιδευτική στήριξη των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, η ύπαρξη του απαιτούμενου προσωπικού για τον καθαρισμό και τη φύλαξη των σχολείων, η επαρκής χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, η άμεση επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν.

Επιπλέον φέτος βρισκόμαστε ενώπιον αλλαγών στο Λύκειο, τους όρους των οποίων θα κληθούμε να επεξεργαστούμε, να αξιολογήσουμε και ενδεχομένως να διεκδικήσουμε τη βελτίωσή τους.

Η μέχρι σήμερα εμπειρία μας έχει δείξει ότι τα παραπάνω και πολλά άλλα ζητήματα τα οποία σχετίζονται με το όραμα μας για ένα δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα, δημόσιο, δημοκρατικό, αναβαθμισμένο, ποιοτικό και ανοιχτό σε όλα τα παιδιά, δεν προσφέρονται αυτονόητα. Απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση και ετοιμότητα για διεκδίκηση. Απαιτείτε ακόμα η μέγιστη δυνατή σύμπραξη όλων μας. Καθώς αυτή η σχολική χρονιά είναι και εκλογική για τα συλλογικά όργανα του γονεϊκού κινήματος, σας καλούμε ενδυναμώσετε τους Συλλόγους Γονέων των Σχολείων σας.

Σας καλούμε σε ενεργό συμμετοχή στις διαδικασίες τους ως απλά μέλη και σε δραστηριοποίηση στη συνεπή λειτουργία τους ως μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων τους.

Για το ΔΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ! (Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση)