Πρόγραμμα Εκδρομής στο CERN (5 ημέρες)

1η ημέρα 21/01: ΑΘΗΝΑ – ΓΥΡΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΛΕΜΑΝ – ΜΟΝΤΡΕ – ΒΕΒΕ –ΛΟΖΑΝΗ

Συγκέντρωση στο χώρο του σχολείου στις  05.30 το πρωί , επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση 05.45, για το αεροδρόμιο Ελευθ. Βενιζέλος. Ακολουθεί η πτήση μας A3 08:15 και άφιξη στη Γενεύη στις 10.05 το πρωί.Εν συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τα κοσμοπολίτικα θέρετρα Μοντρέ και Βεβέ. Κτισμένα στις όχθες της λίμνης Λεμάν είναι πόλος έλξης διάσημων και πλουσίων. Ακολουθεί επίσκεψη στη Λοζάνη όπου θα δούμε την έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, τον Καθεδρικό ναό και θα περπατήσουμε στα πανέμορφα εμπορικά κέντρα. Τελευταίος μας σταθμός το ξενοδοχείο μας (σύνορα Γαλλίας-Ελβετίας). Δείπνο στις 20.30 σε restaurant, 22.00 επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα 22/01 :ΓΕΝΕΥΗ – ΛΥΩΝ – ANNECY

 Πρωινό στο ξενοδοχείο μας στις 08.00  και 09.00  αναχώρηση για την επίσκεψή μας στην γραφική πόλη της Λυών που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Γαλλία και είναι πρωτεύουσα της περιφέρειας Ρον-Αλπ (Rhône-Alpes) όπου προβλέπεται να αφιχθούμε στις 11:15. Μετά το Παρίσι και τη Μασσαλία είναι η τρίτη σε μέγεθος πόλη της χώρας σε πληθυσμό. Η πόλη είναι χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Ροδανού (Rhone) και Σόν (Saone) και κατέχει ιδιαίτερα σημαντική γεωγραφική θέση βρισκόμενη στο μέσο της απόστασης Παρισιού και Μασσαλίας αλλά και σε αρκετά κοντινή απόσταση από πολλούς κεντροευρωπαϊκούς προορισμούς όπως η Γενεύη, το Τορίνο και η Βέρνη. Η Λυών θεωρείται ένα σημαντικό βιομηχανικό κέντρο για τη Γαλλία με ειδίκευση στους κλάδους των χημικών, των φαρμακευτικών και των βιοτεχνολογικών προϊόντων. Επιπλέον αποτελεί έδρα για ορισμένες μεγάλες εταιρίες λογισμικού αλλά και της Ευρωπαϊκής αστυνομίας (INTERPOL). Τα γνωστά ιστορικά και αρχιτεκτονικά της μνημεία την συμπεριλαμβάνουν στη λίστα παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και κατά το παρελθόν υπήρξε η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του μεταξιού. Τέλος δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι η Λυών θεωρείται η αιχμή του δόρατος της γαστρονομίας σε ολόκληρη τη Γαλλία.

Συνεχίζουμε στις 16:00 την μέρα μας με την εκδρομή μας στην γραφική πόλη Annecy , με τα πανέμορφα κανάλια.Άφιξη στις 17:00 όπου θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη και θα μας δοθεί ελεύθερος χρόνος. Αναχώρηση στις 19:00 για Ανεμάς. Δείπνο στις 20.30 σε restaurant, 22.00 επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα 23/01  :ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (CERN) –  ΓΕΝΕΥΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας στις 08.00 και αναχώρηση για το  για το Cern βάσει του ραντεβού που έχει κανονιστεί. Θα ακολουθήσει η περιήγησή μας στη Γενεύη, όπου σκαρφαλωμένη ψηλότερα, στην αριστερή όχθη του Ροδανού, βρίσκεται η Παλιά Πόλη με τον Καθεδρικό ναό, το σπίτι του Καποδίστρια και το Δημαρχείο της. Φτάνοντας θα περπατήσουμε ανάμεσα σε στενά δαιδαλώδη δρομάκια, όπου στεγάζονται υπέροχα καταστήματα με αντίκες, πάμπολλες γκαλερί και ορισμένα από τα πλέον παραδοσιακά μπιστρό της πόλης. Ανάμεσα σε άλλα θα θαυμάσουμε  το νησάκι Ρουσσό και το ψηλότερο σιντριβάνι της Ευρώπης JEUX D’ EAU (ΖΕ ΝΤΟ – ΤΟ  ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ).Επίσης θα δούμε τα πολλά και ενδιαφέροντα γλυπτά που κοσμούν την πόλη, μεταξύ αυτών και τη «Σπασμένη καρέκλα», που βρίσκεται στην Place des Nations, προς τιμήν των θυμάτων από νάρκες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα 24/01 :ΓΕΝΕΥΗ –ΟΗΕ – ΣΑΜΟΝΙ

Πρωινό στο Ξενοδοχείο. Αναχώρηση ώρα 09:00 για την επίσκεψή μας στο κτίριο του ΟΗΕ που χτίστηκε μεταξύ 1929 και 1936 για να στεγάσει την έδρα της Κοινωνίας των Εθνών. Οι οικονομικοί πόροι προήλθαν από δωρεές των μελών του Οργανισμού, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται μαζί με το Σύμφωνο του οργανισμού σε μία κάψουλα τοποθετημένη στα θεμέλια του έργου. Από το 1950 το κτίριο λειτουργεί και ως σπίτι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που είναι η μετεξέλιξη της Κοινωνίας των Εθνών .Το συγκρότημα βρίσκεται στο πάρκο Ariana και έχει θέα τη λίμνη της Γενεύης και τις Γαλλικές Άλπεις. Στη συνέχεια, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση  για την εκδρομή μας στις Άλπεις στο τουριστικό θέρετρο Chamonix – όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον μεγαλύτερο παγετώνα της Γαλλίας Mer De Glace.Επιστροφή στο Ξενοδοχείο.

5η ημέρα 25/01 : ΓΕΝΕΥΗ – ΒΕΡΝΗ – ΖΥΡΙΧΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση στις 08.00 όπου μετά από μία πανέμορφη διαδρομή με μοναδικά Ελβετικά τοπία θα φτάσουμε  στην πρωτεύουσα της Ελβετίας τη πανέμορφη Βέρνη, χτισμένη στη καμπή του Ποταμού Άαρ. Ξεκινώντας από το λάκκο με τις αρκούδες που αποτελούν το σύμβολο της πόλης, θα μπούμε στη Παλιά Πόλη από τη Μαρκτ Γκάσε, το κεντρικό εμπορικό δρόμο με τις στοές και τα σιντριβάνια. Θα δούμε τον Καθεδρικό του Αγίου Βικεντίου, τον περίφημο Πύργο του Ρολογιού και θα καταλήξουμε στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Ελβετίας. Αναχωρούμε το μεσημέρι για την  Ζυρίχη όπου η περιήγησή μας αρχίζει με την παλιά πόλη, τον Καθεδρικό του Αγίου Πέτρου και την εκκλησία Φραουμίνστερ, το Δημαρχείο, το πάρκο Ρίτερ και θα καταλήξουμε στη περίφημη  Μπανχόφστρασε (λεωφόρος των μεγάλων τραπεζών) όπου στην κυριολεξία περπατάμε πάνω σε χρυσό γιατί κάτω από αυτή βρίσκονται τα χρηματοκιβώτια όλων των τραπεζών της Ζυρίχης. Άφιξη  το απόγευμα στο αεροδρόμιο όπου στις 19.00  έχουμε την πτήση Α3 853 με προορισμό την Αθήνα. ‘Αφιξη στις 22.40 επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τον χώρο του σχολείου. Άφιξη στις 23.30.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αρέσει σε %d bloggers: