Εκλογές συλλόγου γονέων & κηδεμόνων

Αγαπητοί γονείς.

Όπως ήδη έχετε ενημερωθεί,  ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου μας βρίσκεται σε διαδικασία τέλεσης εκλογών, για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, των μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής καθώς και των αντιπροσώπων στην Ένωση Γονέων.  

Την προηγούμενη Τετάρτη 16/2/2022, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης, όπου εξελέγη Εφορευτική Επιτροπή και ορίστηκε η ημερομηνία πραγματοποίησης των εκλογών.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του σχολείου την Κυριακή 27/02/2022, κατά τις ώρες  09.30 έως 20.00 και τη Δευτέρα 28/02/2022, κατά τις ώρες  08.00 έως 18.30.   

Θεωρούμε ότι το χρονικό πλαίσιο επιτρέπει σε όλους μας να συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία. Όπως γνωρίζετε, δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία έχουν και οι δύο Γονείς – Κηδεμόνες, που σημαίνει ότι μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα καθώς και να ψηφίσουν και οι δύο, αρκεί να είναι ενεργά μέλη του Συλλόγου, δηλαδή να έχουν πληρώσει την οικονομική συνδρομή προς το Σύλλογο.  

Πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το νέο νόμο για την Παιδεία, ο Σύλλογος Γονέων αποτελεί θεσμικό πυλώνα στην λειτουργία του Σχολείου, που μαζί με τον Διευθυντή, τους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές – τριες, συμπληρώνουν τη Σχολική κοινότητα. Ο Σύλλογος συμμετέχει ισότιμα στη σύνθεση του Σχολικού Συμβουλίου, στην Επιτροπή Εκδρομών και στην Επιτροπή Κυλικείου. Για να υπάρχει όμως συμμετοχή στα παραπάνω όργανα, καθώς και στην Ένωση Γονέων, ο νόμος ορίζει ότι πρέπει στις εκλογές να συμμετέχει αριθμός γονιών που εκπροσωπούν το 1/3 των μαθητών – τριών του σχολείου. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή όλων μας στην εκλογική διαδικασία. Εκτός όμως από τη συμμετοχή στην ψηφοφορία, πρέπει να στελεχωθεί το Διοικητικό Συμβούλιο, που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν οι απαιτούμενες υποψηφιότητες.

Παρακαλούμε να σκεφτείτε το ρόλο που διαδραματίζει ο Σύλλογος στη λειτουργία του σχολείου και να υποβάλετε υποψηφιότητα. Ιδιαιτέρως εσείς οι γονείς των παιδιών της Α’ τάξης του Λυκείου που θα είστε στο σχολείο για την επόμενη τριετία, θα πρέπει να βοηθήσετε ενεργά και να θέσετε υποψηφιότητα.  

Σας αποστέλλουμε συνημμένα την Αίτηση Υποψηφιότητας, την οποία πρέπει να συμπληρώσετε και να αποστείλετε ηλεκτρονικά στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση   4lykeio.zograf.goneis@gmail.com ή να την καταθέσετε αυτοπροσώπως στο Γραφείο του 4ου Λυκείου, έως την Παρασκευή 25/02/2022, ώρα 12.00.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την προσέλευσή σας, για να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα, πρέπει να πληρώσετε τη ΔΙΕΤΗ οικονομική συνδρομή σας προς το Σύλλογο που είναι ΠΕΝΤΕ ΕΥΡΩ (5,00 €). Είναι ευθύνη όλων μας να στελεχώσουμε το Σύλλογο υποβάλλοντας υποψηφιότητα, όπως επίσης είναι καθήκον μας να συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία, για να έχουμε ένα Σύλλογο δυνατό που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες που ορίζονται από το νομικό πλαίσιο και θα εκπροσωπεί με ευθύνη όλους τους γονείς.  

Περιμένουμε την υποβολή της υποψηφιότητάς σας και τη συμμετοχή σας στην ψηφοφορία.      

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Το ΔΣ του Συλλόγου

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ! (Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση)