Ενημερωτική δράση για γονείς με θέμα “Διαχείριση Ψυχοσυναισθηματικών Δυσκολιών των Εφήβων”

Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023, ώρα 17.30, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του 4ου ΓΕΛ Ζωγράφου ενημερωτική δράση με θέμα “Διαχείριση Ψυχοσυναισθηματικών Δυσκολιών των Εφήβων “.

Κεντρικοί εισηγητές θα είναι ο κ. Ταξιάρχης Χρόνης, ψυχολόγος, και η κ. Ευπραξία Κουτράκη, φιλόλογος Ειδικής Αγωγής, μέλη της διεπιστημονικής ομάδας του 2ου Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Α’ Αθήνας.

Η εφηβεία αποτελεί μια ιδιαίτερη αναπτυξιακή φάση με έντονες εκδηλώσεις σε όλα τα επίπεδα της προσωπικότητας. Οι ιδιαίτερες ανάγκες αυτής της αναπτυξιακής φάσης επιτείνονται σε συνθήκες εξωτερικής πίεσης, όπως αυτές των αυξημένων σχολικών εξεταστικών απαιτήσεων, και σε καταστάσεις έκτακτες, ανατρεπτικές και με διάρκεια, όπως αυτή της πανδημίας covid . Στη διαχείριση των ψυχικών/ συναισθηματικών αναγκών των εφήβων στοχεύει να συμβάλει η δράση που οργανώνεται από το σχολείο μας. Ουσιαστική ενημέρωση αλλά και πρακτικά-βιωματικά εργαλεία θα προσφερθούν, για να βοηθήσουν τους γονείς στο απαιτητικό έργο της στήριξης των εφήβων.

Την πρωτοβουλία της οργάνωσης της δράσης έχουν οι Σύμβουλοι Σχολικής Ζωής Κυριακός Ευάγγελος και Μπακρισιώρη Μαρία.

Μπορείτε να δείτε και το βίντεο που δημιούργησε ο κ. Φραγκάκης για τη δράση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ! (Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση)

Αρέσει σε %d bloggers: