Δράση με θέμα: «Διαχείριση ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών των εφήβων»

Τη Δευτέρα 16/1/2023 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας δράση για τους γονείς με θέμα : «Διαχείριση ψυχοσυναισθηματικών δυσκολιών των εφήβων». Βασικοί εισηγητές ήταν οι κ. Κουτράκη Ευπραξία, φιλόλογος Ε.Α., και ο κ. Χρόνης Ταξιάρχης, ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής, μέλη της διεπιστημονικής ομάδας του 2ου  ΚΕΔΑΣΥ Α’ Αθήνας.

Η δράση έδωσε την ευκαιρία στους γονείς των μαθητών μας να ενημερωθούν ουσιαστικά και να συζητήσουν με τους εισηγητές για την ψυχοδυναμική των εφήβων και τις ιδιαίτερες εκφάνσεις της, καθώς και για τις παραμέτρους και τα χαρακτηριστικά της αλληλεπίδρασης γονέων και εφήβων. Δόθηκε έμφαση στο άγχος, και κατεξοχήν σε αυτό που δημιουργεί η σχολική επίδοση, όπως και σε θέματα αυτοεκτίμησης και εξαρτήσεων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 Ουσιαστικές πτυχές προβλημάτων που οι ίδιοι οι γονείς ανέδειξαν στη συζήτηση, φωτίστηκαν, για να διευκολύνουν πρακτικά τον γονεϊκό ρόλο, να συμβάλουν  στην ποιοτική σχέση γονέων και εφήβων, αλλά και στην στήριξη των εφήβων για επιτυχή διαχείριση των προκλήσεων που δημιουργεί το σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Επισυνάπτουμε το υλικό των παρουσιάσεων των εισηγητών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ! (Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση)

Αρέσει σε %d bloggers: