8ο Διδακτικό Σενάριο, Crusades (Eλλάδα)

Τον Νοέμβριο του 2022 η παιδαγωγική ομάδα Erasmus+ του σχολείου μας μαζί με τους μαθητές/τις μαθήτριες του προγράμματος δημιούργησαν σενάριο μαθήματος με θέμα τις Σταυροφορίες, τα αίτια και τα αποτελέσματά τους  χρησιμοποιώντας κουίζ και την εφαρμογή Kahoot. Το σενάριο εκπονήθηκε από τους μαθητές/τις μαθήτριες στο μάθημα της Πληροφορικής και στη συνέχεια, διδάχτηκε από μαθητές/τριες του προγράμματος από τη Β’ Λυκείου σε τμήμα της Β΄ Γυμνασίου του 4ου Γυμνασίου Ζωγράφου στο μάθημα της Βυζαντινής Ιστορίας.

Στη συνέχεια, οι μαθητές του προγράμματος, κατά την προετοιμασία τους πριν από την κινητικότητα στην Ισπανία που είχε ως αντικείμενο την παιγνιοποίηση (Gamification), εξοικειώθηκαν με τη χρήση της εφαρμογής Genially για τη δημιουργία κουίζ και escape rooms για την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά στο μάθημα της Πληροφορικής. Μπορείτε να δείτε την εργασία εδώ:

Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας στην Ισπανία οι μαθητές χωρίστηκαν σε διεθνείς ομάδες στις οποίες αρχικά αντάλλαξαν τις εμπειρίες τους σχετικά με την προετοιμασία που είχαν κάνει στα σχολεία τους πριν από την κινητικότητα (εργαλεία, μαθήματα εφαρμογής). Αφού συγκέντρωσαν πρωτογενές υλικό, φωτογραφίες και βίντεο από τις επισκέψεις τους στην Ισπανία και το σχολείο υποδοχής, άντλησαν επιπλέον υλικό από το διαδίκτυο και έφτιαξαν κουίζ και escape rooms ανά ομάδες σχετικά με την πολιτιστική κληρονομιά της Καταλονίας.


Ίσως σας ενδιαφέρουν…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ! (Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση)