Ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Twinning : “European Wanderer”

logo_eTwΤο 4ο Γενικό Λύκειο Ζωγράφου συμμετέχει κατά το σχολικό έτος 2015-2016 σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Twinning με τίτλο European Wanderer. Πρόκειται για μια διακρατική συνεργασία στην οποία συμμετέχει το σχολείο Spojená škola Jána de la Salle από τη Σλοβακία ως συντονιστικό σχολείο, το 4ο Γενικό Λύκειο Ζωγράφου (συνιδρυτής) και το Liceo Statale “E. Ainis” από την Ιταλία.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού περιοδικού που θα συνδυαστεί με τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ σε βίντεο για θέματα που αφορούν τη χώρα, τους ανθρώπους και τον πολιτισμό (ενδεικτικά αναφέρουμε: Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι στην περιοχή μας, Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς Unesco, Μετανάστες στον 20 αι., Γαστρονομία, Περιηγήσεις με ποδήλατα, Ηφαίστεια, Λαϊκά παραμύθια, Παραδοσιακά μουσικά όργανα κ.α.). Για κάθε θέμα οι μαθητές από κάθε σχολείο συμπορεύονται, όπως σε μια περιπλάνηση, καθώς εξερευνούν σε ομάδες το ίδιο θέμα, με στόχο τη συγγραφή ενός άρθρου για έναν τόπο που δεν έχουν επισκεφτεί ή έναν πολιτισμό που δεν έχουν γνωρίσει.

Οι μαθητές θα συνδυάσουν τη βιβλιογραφική έρευνα με επισκέψεις πεδίου σε μέρη που ενδιαφέρουν τα θέματα των άρθρων, με στόχο τη λήψη φωτογραφιών και video που θα ενσωματωθούν στην εργασία τους.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων έκφρασης, προφορικής και γραπτής, στην ξένη γλώσσα, η ευαισθητοποίηση σε θέματα του σύγχρονου κόσμου, η ανάπτυξη δεξιοτήτων κριτικής σκέψης, η εξοικείωση με το έργο του δημοσιογράφου και το περιβάλλον που δημοσιεύει το υλικό του, η χρήση συνεργατικών εργαλείων ΤΠΕ για τη δημοσίευση, διόρθωση, σχολιασμό ή και αξιολόγηση των άρθρων. Τα άρθρα θα είναι διαδραστικά με τη χρήση εικόνων, κουίζ, φόρουμ, blogs και ανατροφοδότησης από τους αναγνώστες.

Για τις ανάγκες του προγράμματος έχει δημιουργηθεί η ιστοσελίδα http://european-wanderer.webnode.com . Επίσης, εργασίες του προγράμματος θα δημοσιεύονται στην πλατφόρμα Τwinspace του eTwinning.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 29-10-2015 και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου 2016. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι καθηγήτριες κα Δέσποινα Κυριακάκη, φιλόλογος (υπεύθυνη του προγράμματος), κα Παναγιώτα Παναγοπούλου, Αγγλικής Φιλολογίας και κα Γεωργία Καλαντζή, Αγγλικής Φιλολογίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αρέσει σε %d bloggers: