Το 4ο ΓΕΛ Ζωγράφου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+

 

Print

Το 4ο ΓΕΛ Ζωγράφου  από 1ης Σεπτεμβρίου 2016 συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα  Erasmus+ΚΑ219  που αφορά σε διακρατική συνεργασία με σχολεία από 5 συνολικά ευρωπαϊκές χώρες.  Συντονιστικό σχολείο είναι το I Gimnazija Osijek από την Κροατία, ενώ στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης ως εταίροι το Zespół Szkół Nr 2 από την Πολωνία, το 4ο Γενικό Λύκειο Ζωγράφου από την Ελλάδα, το St. George’s International School από το Λουξεμβούργο και το IES LOS MOLINOS από την Ισπανία.

Το πρόγραμμα έχει τίτλο “ Ready, Steady,Work ! ”  και η συνολική διάρκειά του είναι 24 μήνες, από 01-09-2016 έως 31-08-2018. Η συγκεκριμένη συνεργασία προωθεί την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η ανάπτυξη των εργασιακών δεξιοτήτων των μαθητών ώστε να γεφυρωθεί η απόσταση μεταξύ του εκπαιδευτικού συστήματος και της αγοράς εργασίας. Από τη συνεργασία θα προκύψει ως τελικό προϊόν η διαμόρφωση ενός εγχειριδίου για τα Ευρωπαϊκά σχολεία προκειμένου να ενισχυθεί η διδασκαλία δεξιοτήτων σχετικών με την απασχόληση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δραστηριότητες σε τοπικό επίπεδο αλλά και βραχυχρόνιες ανταλλαγές καθηγητών και μαθητών. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που θα συναντήσουν μελλοντικά στον χώρο εργασίας τους αλλά και θα αυξήσουν την ικανότητά τους για διεθνική συνεργασία μέσω διδακτικών δραστηριοτήτων, εργαστηρίων και επισκέψεων σε οργανισμούς και φορείς. Επιπλέον, οι άμεσα συμμετέχοντες μαθητές, μετά τις επισκέψεις, θα οργανώσουν μαθήματα και εργαστήρια προκειμένου να υπάρξει διάχυση της γνώσης που απέκτησαν.

Την παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος αποτελούν οι παρακάτω εκπαιδευτικοί του σχολείου μας:

Δέσποινα Κυριακάκη, φιλόλογος (υπεύθυνη του προγράμματος),

Εμμανουήλ Τσουρουπάκης, καθηγητής πληροφορικής,

Βασιλική Γεωργούλα, φιλόλογος  και

Γεωργία Καλαντζή, καθηγήτρια αγγλικών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αρέσει σε %d bloggers: