40ωρο Σεμινάριο με τίτλο «Εκπαίδευση στο υλικό Αγωγής Υγείας Στηρίζομαι στα Πόδια μου»

Το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Ζωγράφου διοργανώνουν 40ωρο σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα Γυμνάσια των Δήμων Ζωγράφου, Βύρωνα και Καισαριανής.

Στόχος του σεμιναρίου είναι
– να ευαισθητοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου στη φιλοσοφία και τη μεθοδολογία της πρόληψης
– να ενισχυθούν οι δικές τους ψυχοκοινωνικές δεξιότητες (αναγνώριση των θετικών τους στοιχείων, δεξιότητες επικοινωνίας κ.λ.π) μέσω της εκπαίδευσης στο υλικό αγωγής υγείας και της υιοθέτησης ενός νέου ρόλου, του ρόλου του ενήλικα υποστηρικτή-συντονιστή στη τάξη.

Οι εκπαιδευτικοί αποτελούν για τους μαθητές «σημαντικούς άλλους», πρόσωπα αναφοράς και μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των ψυχοκοινωνικών τους δεξιοτήτων και στη διαμόρφωση συμπεριφορών και στάσεων που προάγουν την ψυχική υγεία. Ως ενήλικες υποστηρικτές θα βοηθήσουν στην ομαλή ένταξη των μαθητών και στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας μεταξύ τους. Η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στο υλικό Αγωγής Υγείας «Στηρίζομαι στα πόδια μου» αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια τους και προσφέρει σημαντική βοήθεια στους εφήβους.

Οι κύριοι θεματικοί άξονες του σεμιναρίου θα είναι: εκπαίδευση στη μεθοδολογία της πρωτογενούς πρόληψης, ο ρόλος του συντονιστή στην τάξη, διαχείριση συμπεριφοράς μαθητών/τριών και καθορισμός ορίων στην τάξη, διαχείριση συναισθημάτων, ενημέρωση για εξαρτητικές συμπεριφορές. Η εκπαίδευση θα γίνει με βιωματικές μεθόδους και με βασικό μέλημα τη σύνδεση με την καθημερινή ζωή του σχολείου. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Ζωγράφου, Ανακρέοντος 60, Ζωγράφου.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά στο: agygeias@dide-a-ath.att.sch.gr μέχρι τη Δευτέρα 11-11-2013.

Σεμινάριο με Τίτλο «Εκπαίδευση στο υλικό Αγωγής Υγείας Στηρίζομαι στα Πόδια μου» (Έγγραφο) (Αίτηση)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ! (Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση)