Πιστοποίηση αναπηρίας για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2014

Πιστοποίηση αναπηρίας για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2014, προκειμένου να ενταχθούν στην ειδική κατηγορία «κοινωνικά κριτήρια».

Οι υποψήφιοι (οι ίδιοι ή οι οικείοι τους) πρέπει να υποβάλλουν άμεσα, σχετική αίτηση προς τα Κ.Ε.Π.Α. προκειμένου ν’ αποκτήσουν έγκαιρα πιστοποιητικά αναπηρίας. Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί σε οποιοδήποτε σημείο Κ.Ε.Π.Α. έως της 14/02/2014.

Πρέπει να τονίζουν στη γραμματεία ότι η αίτησή τους πρέπει να καταχωρηθεί ηλεκτρονικά με θέμα εγγράφου: κωδικός 013 «αίτημα για πανελλήνιες εξετάσεις».

Αν υπάρχει γνωμάτευση Α/θμιας ή Β/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής που έχει εκδοθεί πριν τιν 01/09/11 και είναι σε ισχύ, τότε αυτή γίνεται δεκτή χωρίς οι ενδιαφερόμενοι να εξεταστούν εκ νέου.

Αν υπάρχει πιστοποιητικό αναπηρίας από τα Κ.Ε.Π.Α. το οποίο είναι σε ισχύ κατά το έτος υποβολοής δικαιολογητικών, δηλαδή το 2014, δεν απαιτείται εκ νέου έκδοση πιστοποιητικού.

Στην κατηγορία των «κοινωνικών κριτηρίων» υπάγονται υποψήφιοι γονείς, τέκνα, αδέλφια που είναι τυφλοί ή κωφάλαλοι ή νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή πάσχουν από μυϊκή δυστροφία Duchenne ή έχουν κινητικά προβλήματα άνω του 67%.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αρέσει σε %d bloggers: