2η Διακρατική Συνάντηση Προγράμματος Erasmus+ KA219 με τίτλο «Ready, Steady, Work!» στο Λουξεμβούργο

Η δεύτερη διακρατική συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ “Ready, Steady, Work!” έλαβε χώρα στο Λουξεμβούργο από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου 2017. Πρόκειται για μικρής διάρκειας κοινό πρόγραμμα κατάρτισης προσωπικού που πραγματοποιήθηκε στο St George’s International School, εταιρικό σχολείο της σύμπραξης. Αρχικά, οι καθηγητές από την Κροατία, την Πολωνία, την Ελλάδα και την Ισπανία οι οποίοι συμμετείχαν στην κινητικότητα, παρακολούθησαν τη διδασκαλία ενός μαθήματος από μαθητές του προγράμματος σε άλλους μαθητές του σχολείου (peer teaching). Επίσης, συγκροτήθηκαν διεθνείς ομάδες εργασίας που προέβησαν στη δημιουργία σχεδίων μαθήματος για τις δραστηριότητες μελλοντικών εργαστηρίων του προγράμματος. Το υλικό αυτό αφορά σε τρεις ενότητες: ομαδική εργασία, επικοινωνιακές δεξιότητες και ηγεσία. Τέλος, συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα σχετικά με τις μελλοντικές κινητικότητες του σχεδίου εργασίας.

Επίσης, στο πλαίσιο της διακρατικής αυτής συνάντησης πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην εταιρεία Ernst & Young και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η πρώτη είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή ελεγκτικών, φορολογικών, χρηματοοικονομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών και η δεύτερη, ο μεγαλύτερος διεθνής θεσμός στο δημόσιο δανεισμό. Αρχικά, περιηγηθήκαμε στους χώρους και έπειτα ενημερωθήκαμε για την ιστορία τους, την αποστολή τους, τις εταιρικές πολιτικές και το προσωπικό τους. Μέσα από συζητήσεις που έγιναν μεταξύ στελεχών των εταιρειών, καθηγητών και μαθητών του προγράμματος από το σχολείο του Λουξεμβούργου, αντλήθηκαν πληροφορίες για τις στρατηγικές των οργανισμών αλλά και για τα κριτήρια πρόσληψης των εργαζομένων.

Εξίσου ενδιαφέρουσα ήταν και η περιήγησή μας στα αξιοθέατα. Μια ομάδα μαθητών του Erasmus+ από το σχολείο υποδοχής με τη συνοδεία καθηγητών μας ξενάγησαν σε σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος της πόλης του Λουξεμβούργου. Επιπλέον, την τελευταία μέρα της κινητικότητας επισκεφτήκαμε την πόλη Τρίερ, την αρχαιότερη πόλη της Γερμανίας, όπου θαυμάσαμε σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ! (Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση)