Δίπλα στο συνάνθρωπο…

Τίποτα πιο λυπηρό, τίποτα χειρότερο για τον άνθρωπο από τη μοναξιά και την εγκατάλειψη, ιδίως την περίοδο των γιορτών.

Ο Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνης Ιλισίων, με τη μακροχρόνια παρουσία του στα πνευματικά αλλά και τα κοινωνικά δρώμενα της περιοχής, σιτίζει καθημερινά πενήντα και πλέον συμπολίτες μας που στάθηκαν άτυχοι στη ζωή τους…

Τα τρόφιμα προσφέρονται καθημερινά από τους ενορίτες και κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη όλο το χρόνο, το σχολείο μας όμως αποφάσισε να συγκεντρώσει και να παραδώσει στο Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ναού συσκευασμένα τρόφιμα και άλλα υλικά, απαραίτητα για την Παρασκευή του ενοριακού συσσιτίου.

Ό,τι συγκεντρώσαμε το παραδώσαμε στο ενοριακό κέντρο Αγ. Μαρίνης, οδός Παπαφλέσσα 26. Μας υποδέχθηκε και μας μίλησε ο αεικίνητος π. Σπυρίδωνας, εφημέριος του Ναού και καθηγητής Πανεπιστημίου, και μας ξενάγησε στις εγκαταστάσεις που δημιούργησε με την προσωπική του εργασία και τις εθελοντικές εισφορές των πιστών.

Ακολουθούν εικόνες από την επίσκεψή μας στους χώρους του ενοριακού κέντρου, που περιλαμβάνουν, εκτός από την απαραίτητη κουζίνα, αίθουσες εκδηλώσεων, κοιτώνες φοιτητών και βιβλιοθήκη-αναγνωστήριο.

Δημήτρης Κούβελης, ΠΕ01, Θεολόγος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ! (Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση)