Βράβευση του 4ου ΓΕΛ Ζωγράφου για το πρόγραμμα Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργάνωσε εκδήλωση με αφορμή το βραβείο Ζαχάρωφ 2016 για την ελευθερία της σκέψης, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016. Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ. Δημήτριος Παπαδημούλης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Τάσος Κουράκης και άλλοι ευρωβουλευτές.

Το βραβείο Ζαχάρωφ απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε πρόσωπα που ξεχωρίζουν για τη συμβολή τους στον αγώνα για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το 2016, παραλήπτριες του βραβείου ήταν δύο γυναίκες από το Ιράκ, η Νάντια Μουράντ και η Λαμίγια Χατζιπασάρ, που εκπροσωπούν τα θύματα σεξουαλικής βίας από το Ισλαμικό Κράτος.

Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης παρουσιάστηκαν εργασίες και βραβεύτηκαν καθηγητές και μαθητές Λυκείων από την περιφέρεια της Αττικής που δραστηριοποιήθηκαν επιτυχώς στην πιλοτική φάση του προγράμματος «Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», το 2016. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών στις αξίες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και στο ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι καθηγήτριες κα Δέσποινα Κυριακάκη και κα Ειρήνη Παναγιωτοπούλου, φιλόλογοι, Senior EP Ambassadors, η απόφοιτος Κωνσταντίνα Αντωνίου και η μαθήτρια της Γ΄ τάξης Μαρία Παυλοπούλου, Junior EP Ambassadors,  οι οποίες παρέλαβαν διπλώματα επιβράβευσης για τη συμμετοχή τους στο πιλοτικό πρόγραμμα.

Αρέσει σε %d bloggers: