Πρόγραμμα 5μερης εκδρομής Γ΄ τάξης στα Χανιά

1η ΗμέραΠειραιάς – Ηράκλειο

Συγκέντρωση στο χώρο του Σχολείου 18:15 (τέρμα λεωφορείων) και αναχώρηση με προορισμό το λιμάνι  του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για το Ηράκλειο.

 

2η Ημέρα Ηράκλειο-Ανώγεια-Χανιά

Μετά την άφιξη μας στο νησί επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο ενυδρείο του Ηρακλείου & ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Εν συνεχεία παίρνουμε τον δρόμο για τα Χανιά και εάν επιθυμείτε μπορούμε να κάνουμε στάση στα γραφικά Ανώγεια για το φαγητό μας. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για τα Χανιά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο & προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα Χανιά- Ακρωτήρι

Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη των Χανίων από το Τζαμί των Γενίτσαρων, την παλιά Βενετσιάνικη Εκκλησία, τον προμαχώνα Σαν Σαλβατόρε, τη Βενετσιάνικη Λότζια και την εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου.Θα επισκεφθούμε ακόμη το  Ναυτικό Μουσείο, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο του φρουρίου Φίρκα, όπου στους χώρους του με τα πλούσια και σημαντικά εκθέματα διαφυλάσσονται οι ναυτικές παραδόσεις της Κρήτης. Το μεσημέρι φαγητό στο γραφικό Βενετσιάνικο λιμάνι. Ακολούθως συνεχίζουμε ανατολικά των Χανίων, στη χερσόνησο γνωστή με το όνομα Ακρωτήρι, όπου βρίσκονται οι τάφοι των Βενιζέλων και θα επισκεφθούμε το χωριό Μουρνιές, όπου βρίσκεται το σπίτι του Ελ. Βενιζέλου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο & προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα: Χανιά – Ρέθυμνο

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το Ρέθυμνο, με το γραφικό Βενετσιάνικο Λιμάνι και την περίφημη Φορτέτσα, η οποία ορθώνεται πάνω σε βράχο στο λόφο Παλαιόκαστρο, στη Δυτική πλευρά της πόλης. Το περίφημο αυτό οχυρό μήκους 1.307 μ. ήταν το μεγαλύτερο κάστρο που είχαν κατασκευάσει μέχρι τότε οι Βενετοί στην Κρήτη και χτίζονταν για 15 χρόνια (1537-1588).  Στους πρόποδες της Φορτέτσας απλώνεται σήμερα η παλιά πόλη με τα γραφικά στενά δρομάκια και τα βενετσιάνικα κτίσματα, ανάμεσα στα οποία και το πιο ενδιαφέρον μνημείο της πόλης, που διατηρείται σε άριστη κατάσταση, η Λότζια, κτίσμα του 16ου αιώνα, όπου σήμερα στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη. Περπατώντας στα σοκάκια και στα παράλια της πόλης θα απολαύσουμε τον καφέ μας και θα γευματίσουμε. Στη συνέχεια μετάβαση στο Αρκάδι, στην ιστορική Μονή που κτίστηκε τον 14ο αιώνα μ.Χ. από τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ηράκλειτο και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επανάσταση της Κρήτης εναντίον των Τούρκων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ δείπνο & προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα: Ομαλός – Φαράγγι Σαμαριάς

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το χιλιοτραγουδισμένο οροπέδιο του Ομαλού. Στη διαδρομή, αφού περάσουμε από τα πορτοκαλοχώρια και το χωριό Λάκκοι, φθάνουμε στο νότιο μυχό του οροπεδίου, στο Ξυλόσκαλο, το οποίο αποτελεί την κύρια πρόσβαση-είσοδο στον Εθνικό Δρυμό των Λευκών Ορέων, το περίφημο Φαράγγι της Σαμαριάς. Από εδώ θα θαυμάσουμε το μαγευτικό και τραχύ τοπίο, καθώς μπροστά μας ανοίγεται το μονοπάτι που οδηγεί στο νότιο τμήμα του φαραγγιού, την Αγία Ρούμελη. Το μεσημέρι γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ δείπνο & προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

 

6η Ημέρα

Μετά το πρωινό αναχωρούμε το αρχαιολογικό μουσείο Χανίων που στεγάζεται στο καθολικό της ενετικής μονής του Αγίου Φραγκίσκου. Κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας υπήρξε μουσουλμανικό τέμενος του Γιουσούφ Πασά και από το 1963 λειτουργεί ως Αρχαιολογικό Μουσείο. Ορισμένες από τις συλλογές που περιλαμβάνει είναι : μινωικά ευρήματα από την πόλη των Χανίων, προϊστορικά ευρήματα από σπήλαια, ευρήματα από τάφους της γεωμετρικής περιόδου κ.α. Προτείνουμε μια τελευταία βόλτα στην αγορά των Χανίων, όπου μπορείτε να κάνετε τα τελευταία σας ψώνια. Το απόγευμα μεταφερόμαστε στο λιμάνι της Σούδας για να πάρουμε το πλοίο της επιστροφής για Αθήνα.

 

7η Ημέρα

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά νωρίς το πρωί και μεταφορά στον χώρο του σχολείου με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ! (Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση)