Διαδικασία έκδοσης και προσωποποίησης έξυπνης κάρτας για τη δωρεάν μεταφορά μαθητών από την Περιφέρεια Αττικής με ειδικά Μαθητικά Δελτία με τα ΜΜΜ του Ο.Α.Σ.Α.

  (ΕΠΕΙΓΟΝ έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής)       

   Σας διαβιβάζουμε έγγραφο του ΟΑΣΑ με οδηγίες για την έκδοση και προσωποποίηση της έξυπνης κάρτας των μαθητών για τη μεταφορά τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς του πιο πάνω συγκοινωνιακού φορέα μετά από τη θέσπιση του νέου συστήματος μεταφοράς.

            Η διαδικασία που περιγράφεται στο ανωτέρω έντυπο  ΔΕΝ μπορεί να γίνει πριν την     1-12-2017, ημερομηνία έναρξης της σύμβασης της Περιφέρειας με τον Ο.Α.Σ.Α.       

            Παρακαλούμε να διαβιβάσετε τις οδηγίες στους διευθυντές των σχολείων όλων των Π.Ε. εκτός της Π.Ε. Νήσων, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία απόκτησης του δωρεάν Ε.Μ.Δ. και να ενημερώσουν με τη σειρά τους, τους δικαιούχους μαθητές τους.

            Τηλέφωνο επικοινωνίας με  Ο.Α.Σ.Α: 2108200921

…………………………………………………………………………………………………………………..

(ακολουθεί το  έγγραφο του ΟΑΣΑ)

Διαδικασία έκδοσης και προσωποποίησης έξυπνης κάρτας ειδικής τιμής

 

Οι Φορείς που επιθυμούν να εκδώσουν, μαζικά, ηλεκτρονικές κάρτες για χρήση από το προσωπικό των εταιρειών ή των Φορέων τους θα πρέπει να ακολουθήσουν τη παρακάτω διαδικασία. 

Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να δημιουργήσει και να εκτυπώσει την ατομική Φόρμα QR κάνοντας τα εξής βήματα:

 1. Είσοδος στο www.athenacard.gr
 2. Επιλογή Έντυπο προσωποποίησης
 3. Συμπλήρωση υποχρεωτικών πεδίων
  1. Για τους αλλοδαπούς πληκτρολογείται ο αριθμός διαβατηρίου ή ένας άλλος σταθερός προσωπικός μοναδικός αριθμός (π.χ. ID Card Number )
  2. Το PIN είναι υποχρεωτικά οχταψήφιος αριθμός ο οποίος αφού πληκτρολογηθεί θα πρέπει είτε να απομνημονευτεί είτε να γραφτεί και να φυλαχτεί. Η αντικατάσταση της προσωποποιημένης κάρτας σε περίπτωση απώλειας γίνεται είτε με την επίδειξη του AMKA είτε του αριθμού που χρησιμοποιήθηκε στην περίπτωση αλλοδαπού και την πληκτρολόγηση αυτού του αριθμού σε συνδυασμό με την πληκτρολόγηση του PIN
 4. Check στο πεδίο Αποδέχομαι τους όρους χρήσης
 5. Επιλογή Δημιουργία QR
 6. Εκτύπωση αποδεικτικού μέσω του browser.
 7. Προσκόμιση της Φόρμας QR με μια φωτογραφία στον υπεύθυνο συλλογής των αιτήσεων του Φορέα που επιθυμεί να αγοράσει κάρτες.
 8. Προσκόμιση στον ΟΑΣΑ των αιτήσεων που έχουν συγκεντρωθεί
 9. Έκδοση προσωποποιημένων καρτών από τους εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους του ΟΑΣΑ. (Ανάλογα με τον όγκο των αιτήσεων, πιθανόν να χρειαστεί να συνεχιστεί η διαδικασία προσωποποίησης από μία ή περισσότερες μέρες).
 10. Οι καταχωρημένες αιτήσεις, με τις φωτογραφίες μαζί με τις εκδοθείσες ηλεκτρονικές κάρτες παραλαμβάνονται από τον υπεύθυνο του Φορέα και με ευθύνη του Φορέα διανέμονται στους δικαιούχους.

Οι τρόποι και η διαδικασία πληρωμής παραμένουν ίδιοι όπως και στην περίπτωση αγοράς εγχάρτινων καρτών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αρέσει σε %d bloggers: