Πρόκριση του Γιώργου Πρίλο ατην Γ΄Φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας

Ο μαθητής Γιώργος Πρίλο της Γ΄τάξης προκρίθηκε στην 3η φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας (3η θέση, μεταξύ 16 μαθητών που προκρίθηκαν).

Η 3η φάση θα  πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 9 π.μ. στο Τμήμα Βιολογίας, στο 2o όροφο στο μεσαίο διάδρομο (Τομέας Γενετικής & Βιοτεχνολογίας) του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Οι εξετάσεις θα περιλαμβάνουν εργαστηριακά θέματα Βοτανικής, Γενετικής-Βιοχημείας-Μοριακής Βιολογίας και Ζωολογίας. Διάρκεια 9:00πμ- 4:30μμ.

Οι τέσσερις (4) μαθητές/τριες με τις υψηλότερες επιδόσεις θα συμμετάσχουν στην 29η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (IBO), όπου θα αποκτήσουν μια εξαιρετική εμπειρία με την επαφή τους με ομοίως διακριθέντες/είσες μαθητές/τριες από 60 (περίπου) χώρες και σε περίπτωση που διακριθούν με πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα) αποκτούν τη δυνατότητα εγγραφής σε Πανεπιστημιακά τμήματα, εφόσον για την εισαγωγή τους σε αυτά, η Βιολογία περιλαμβάνεται στα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού που έχουν επιλέξει οι υποψήφιοι στην τελευταία τάξη Λυκείου [Ν. 3194/2003 (Α΄267) και τροποποίησή του με τον Ν. 4342/2015 (Α΄143) και την παρ. 1 του άρ. 53 του Ν. 4386/2016 (Α΄ 83)].

Κατάσταση βαθμολογίας των μαθητών που προκρίνονται

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και στην τελική φάση!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αρέσει σε %d bloggers: