Δήμος Ζωγράφου – Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο Δήμος Ζωγράφου, στο πλαίσιο του 23ου Μαθητικού Φεστιβάλ και με την ευκαιρία της επετείου των 70 χρόνων από την ίδρυσή του, διοργανώνει για πρώτη φορά Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να γίνουν οι ίδιοι δημιουργοί και να συνεργαστούν με συμμαθητές τους ως ομάδα.

Το θέμα των ταινιών «Η πόλη μας μέσα από το βλέμμα των μαθητών» θα έχει ως αναφορά την πόλη του Ζωγράφου.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν έως την Παρασκευή 31 Μαΐου 2018.

Οι ταινίες θα πρέπει να παραδοθούν στο Δήμο έως την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018.

Οι ταινίες των διαγωνιζόμενων θα αξιολογηθούν από πενταμελή άμισθη κριτική επιτροπή επαγγελματιών του είδους. Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτες ταινίες. Δεν θα υπάρξουν ειδικές κατηγορίες βράβευσης. Στους νικητές θα απονεμηθούν ως έπαθλα προϊόντα τεχνολογίας (tablet).

Το διαγωνιστικό μέρος και η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο σε ανοιχτές για το κοινό προβολές.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Η συμμετοχή θα πρέπει να είναι ομαδική. Οι μαθητές που θέλουν να λάβουν μέρος θα πρέπει να συγκροτήσουν ομάδες, που θα απαρτίζονται το κατώτερο από τρία (3) άτομα και το ανώτερο από δεκαπέντε (15) άτομα. Τα μέλη μιας ομάδας θα πρέπει να ανήκουν στο ίδιο σχολείο αλλά δεν είναι απαραίτητο να ανήκουν στο ίδιο τμήμα ή στην ίδια τάξη.

2. Κάθε ομάδα μπορεί να δηλώσει μόνο μία συμμετοχή.

3. Οι ταινίες που μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
α) να ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:
i) ντοκιμαντέρ,
ii) μυθοπλασία,
iii) βίντεο animation κλπ.
β) να έχουν διάρκεια από 3 έως 10 λεπτά
γ) να έχουν γυριστεί είτε με κάμερα είτε με κινητό είτε με tablet
δ) η θεματολογία τους να έχει αναφορά στην πόλη του Ζωγράφου

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

1. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα πρέπει να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη φόρμα συμμετοχής την οποία είτε θα παραδώσουν στο γραφείο επικοινωνίας του Δήμου Ζωγράφου (Δημαρχείο Ζωγράφου – Μπισκίνη 1 – 5ος όροφος Τζένη Διονυσοπούλου ή Κατερίνα Σάββα, κατά τις εργάσιμες ημέρες και κατά τις ώρες 10:00 έως 15:00) είτε θα την αποστείλουν ηλεκτρονικά στο e-mail: dhmos.zografou@gmail.com. με θέμα « ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ 1ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ»

2. Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης την Παρασκευή 31 Μαΐου 2018.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ

1. Οι ταινίες θα παραδοθούν στο Δήμο Ζωγράφου έως την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018. Η παράδοση θα γίνεται κατά τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή ) και κατά τις ώρες 10:00 έως 15:00 στο γραφείο επικοινωνίας του Δήμου Ζωγράφου (5ος όροφος).

2. Για τις ταινίες που θα διαγωνιστούν, οι συμμετέχοντες θα παραδώσουν στο Δήμο ένα αντίγραφο της ταινίας τους σε usb stick. Το αρχείο της ταινίας προτιμάται να είναι σε αρχείο τύπου vlc.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Α. Το πρόγραμμα και η σειρά προβολής των ταινιών καθορίζονται από το Δήμο Ζωγράφου

Β. Ο Δήμος Ζωγράφου διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αλλαγές του παρόντος κανονισμού τις οποίες και θα ανακοινώνει σε εύλογο χρόνο.

Γ. Ο Δήμος Ζωγράφου διατηρεί το δικαίωμα της δημοσίευσης στοιχείων των ταινιών που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Δ. Αρμόδιος για την επίλυση κάθε ζητήματος σχετικού με την εφαρμογή του Κανονισμού και των κειμένων διατάξεων είναι ο Δήμος Ζωγράφου.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1. Ο Δήμος Ζωγράφου θα συγκροτήσει 5μελή άμισθη κριτική Επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από άτομα με κινηματογραφική εμπειρία και γνώσεις πάνω στο αντικείμενο και θα ανακοινωθεί μια εβδομάδα πριν την έναρξη του Διαγωνιστικού Μέρους.

2. Στην Κριτική Επιτροπή δεν μπορεί να συμμετέχει πρόσωπο που έχει οποιαδήποτε επαγγελματική και συγγενική σχέση με τους συμμετέχοντες.

3. Δεν επιτρέπεται στα μέλη των Επιτροπών να ανακοινώνουν συζητήσεις και αποφάσεις τους, πριν την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, καθώς επίσης και να διατυπώνουν κρίσεις για τις ταινίες που διαγωνίζονται εκτός συνεδριάσεων.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ. 210 7718942, 213 2024158 (κα Διονυσοπούλου, κα Σάββα) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή ηλεκτρονικά στο e-mail: dhmos.zografou@gmail.com

Κατεβάστε τη φόρμα συμμετοχής

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αρέσει σε %d bloggers: