Συμμετοχή του 4ου ΓΕΛ Ζωγράφου σε νέο πρόγραμμα Erasmus+

Το 4ο ΓΕΛ Ζωγράφου από 01-09-2018 έως 31-08-2020 συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA229 (Συμπράξεις μεταξύ σχολείων) με τίτλο “Cultural Heritage as a catalyst of creative entrepreneurship”. Συντονίστρια χώρα είναι η Κροατία (I Gimnazija Osijek) και εταίροι η Σουηδία (Gudmundrå skola), η Ισπανία (IES PUÇOL), η Πορτογαλία (Agrupamento de Escolas de Santa Maria da Feira) και η Ελλάδα (4ο Γενικό Λύκειο Ζωγράφου).

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να εξοικειώσει τους μαθητές με βασικές δεξιότητες σύγχρονων επαγγελμάτων όπως η γραφιστική, η φωτογραφία, η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων  και η δημιουργία ιστολογίου προκειμένου να δημιουργήσουν υλικό και να διοργανώσουν δράσεις που θα προβάλλουν την πολιτιστική κληρονομιά της κάθε χώρας.

Η ομάδα μαθητών του προγράμματος θα εκπαιδευτεί από τους υπεύθυνους καθηγητές και από ειδικευμένους επαγγελματίες προκειμένου να υλοποιήσουν τις εργασίες του προγράμματος. Η γνώση που θα αποκτήσουν θα διαχυθεί τόσο εντός του σχολείου όσο  και σε γειτονικά σχολεία και την τοπική κοινωνία γενικά με τη δημιουργία ανάλογων εργαστηρίων. Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν 4  συνολικά διακρατικές κινητικότητες μαθητών στις χώρες – εταίρους,  κατά τη διάρκεια των  οποίων οι μαθητές θα  παρακολουθήσουν εργαστήρια από ειδικευμένους επαγγελματίες, θα παρουσιάσουν τις εργασίες που εκπόνησαν στα σχολεία τους και θα δημιουργήσουν συνεργατικά νέο υλικό με αναφορά σε άξονες της πολιτιστικής κληρονομιάς όπως η αρχιτεκτονική, η γαστρονομία, η μουσική, ο χορός, η λαϊκή παράδοση κ.α.

Στο τέλος του προγράμματος, με στόχο τη διάχυσή του στο ευρύ κοινό, θα δημιουργηθεί ένα δομημένο μάθημα το οποίο θα χρησιμοποιείται από τους καθηγητές στα σχολεία, ένας ψηφιακός οδηγός καλών πρακτικών, ένα ντοκιμαντέρ που θα περιλαμβάνει στιγμιότυπα του προγράμματος, σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιστοσελίδα του προγράμματος και ηλεκτρονικά περιοδικά Madmagz όπου θα αναρτηθεί το υλικό που θα παραχθεί από τους  μαθητές.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αρέσει σε %d bloggers: