Πρώτη Συνάντηση Εργασίας Erasmus+ KA229 στην Κροατία

Δελτίο Τύπου

 4ο ΓΕΛ Ζωγράφου:  Πρώτη Συνάντηση Εργασίας Erasmus +KA229 στην Κροατία

            Το 4ο ΓΕΛ Ζωγράφου συμμετείχε σε μικρής διάρκειας δραστηριότητα κατάρτισης προσωπικού (short-term joint staff training event) που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA229 με τίτλο Cultural heritage as a catalyst of creative entrepreneurship και έλαβε χώρα στο Osijek της Κροατίας, έδρα του συντονιστικού σχολείου 1. Gimnazija Osijek,  από 24 έως 26 Οκτωβρίου 2018.

            Στη δραστηριότητα συμμετείχαν εκ μέρους του 4ου ΓΕΛ Ζωγράφου η κα Δέσποινα Κυριακάκη, φιλόλογος, υπεύθυνη του προγράμματος, η κα Βασιλική Γεωργούλα, φιλόλογος και ο κ. Εμμανουήλ  Τσουρουπάκης, καθηγητής πληροφορικής, καθώς και εκπρόσωποι από τα υπόλοιπα εταιρικά  σχολεία, δηλαδή  το  IES PUÇOL στην Ισπανία, το Gudmundrå skola στη Σουηδία και το  Agrupamento de Escolas de Santa Maria da Feira στην Πορτογαλία.

            Αρχικά, οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν από κοντά και να παρουσιάσουν τα σχολεία και τη χώρα τους. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια από τους καθηγητές του συντονιστικού σχολείου.  Την πρώτη ημέρα της κινητικότητας τα εργαστήρια εστίασαν στη διδασκαλία της επιχειρηματικότητας στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ τη δεύτερη ημέρα τα εργαστήρια επικεντρώθηκαν στη δημιουργική επιχειρηματικότητα σε διασύνδεση με την έννοια της πολιτιστικής κληρονομιάς. Την τελευταία ημέρα δόθηκε έμφαση στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών δεξιοτήτων των μαθητών.

            Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε χώρους ιστορικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Πιο συγκεκριμένα, περιηγηθήκαμε στα αξιοθέατα του Osijek, στο περιβαλλοντικό πάρκο Kopački Rit και σε παραδοσιακό οινοποιείο στην περιοχή της Baranja.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αρέσει σε %d bloggers: