2ος Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο Δήμος Ζωγράφου, στο πλαίσιο του 24ου Μαθητικού Φεστιβάλ διοργανώνει  το 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι  να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να γίνουν οι ίδιοι δημιουργοί και να συνεργαστούν με συμμαθητές τους ως ομάδα.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν έως την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019.

Οι ταινίες θα πρέπει να παραδοθούν στο Δήμο  έως την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2019

Οι ταινίες των διαγωνιζόμενων θα αξιολογηθούν από πενταμελή άμισθη κριτική επιτροπή επαγγελματιών του είδους. Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτες ταινίες. Στους νικητές θα απονεμηθούν ως έπαθλα προϊόντα τεχνολογίας.

Το διαγωνιστικό μέρος και η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθούν σε ανοιχτές για το κοινό προβολές σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί από την οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΟΡΟΥΣ ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ .

 1. Η συμμετοχή πρέπει να είναι ομαδική. Οι μαθητές που θέλουν να λάβουν μέρος πρέπει να συγκροτήσουν  ομάδες, που θα απαρτίζονται το κατώτερο από πέντε (5) άτομα. Τα μέλη μιας ομάδας πρέπει να ανήκουν στο ίδιο σχολείο αλλά δεν είναι απαραίτητο να ανήκουν στο ίδιο τμήμα ή στην  ίδια τάξη.
 2. Κάθε ομάδα μπορεί να δηλώσει μόνο μία συμμετοχή.
 3. Οι μαθητικές ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή πρέπει να ανήκουν αποκλειστικά και μόνο σε σχολεία του Δήμου Ζωγράφου. Στο διαγωνισμό δεν θα γίνουν δεκτές ομάδες με τη συνεργασία σχολείων εκτός του Δήμου Ζωγράφου.
 4. Όλα τα στάδια της δημιουργικής διαδικασίας για  την πραγματοποίηση της ταινίας,  θα πρέπει να υλοποιούνται αποκλειστικά  από τους συμμετέχοντες μαθητές και όχι από επαγγελματίες του είδους.  Η τυχόν συμμετοχή επαγγελματιών θα πρέπει να είναι αποκλειστικά συμβουλευτική.
 5. Οι ταινίες  που θα υποβληθούν πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

Α) Να ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

  i)  ντοκιμαντέρ,

 ii)  μυθοπλασία,

Β)  να έχουν διάρκεια  από 10 έως 20 λεπτά

Γ) να έχουν γυριστεί είτε με κάμερα είτε με κινητό είτε με tablet

Δ) Η υπόθεση της ταινίας θα πρέπει να αφορά τους εξής θεματικούς άξονες:

 • Αφιέρωμα σε Ζωγραφιώτες  που διακρίθηκαν σε διάφορους τομείς (π.χ. επιστήμη, πολιτισμός, αθλητισμός κ.α.)
 • Πώς  θέλω την πόλη που ζω                   
 • Μετανάστευση

 ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 1. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα πρέπει να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη φόρμα συμμετοχής την οποία, είτε θα παραδώσουν στο γραφείο επικοινωνίας του Δήμου Ζωγράφου (Δημαρχείο Ζωγράφου – Μπισκίνη 1 – 5ος όροφος Τζένη Διονυσοπούλου ή Κατερίνα Σάββα, κατά τις εργάσιμες ημέρες και κατά τις ώρες 10:00 έως 15:00), είτε θα την αποστείλουν ηλεκτρονικά στο e-mail: dhmos.zografou@gmail.com. με θέμα « ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ 2ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ»
 2. Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ

 1. Οι ταινίες θα παραδοθούν στο Δήμο Ζωγράφου  έως την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2019. Η παράδοση θα γίνεται κατά τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή ) και κατά τις ώρες 10:00 έως 15:00 στο γραφείο επικοινωνίας του Δήμου Ζωγράφου (5ος όροφος).
 2. Για τις ταινίες που θα διαγωνιστούν, οι συμμετέχοντες θα παραδώσουν στο Δήμο ένα αντίγραφο της ταινίας τους σε usb stick. Το αρχείο της ταινίας προτιμάται να είναι σε αρχείο τύπου vlc.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Α. Το πρόγραμμα και η σειρά προβολής των ταινιών καθορίζονται από το Δήμο Ζωγράφου

Β. Ο Δήμος Ζωγράφου διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αλλαγές του παρόντος κανονισμού τις οποίες και θα ανακοινώνει  σε εύλογο χρόνο.

Γ. Ο Δήμος Ζωγράφου διατηρεί το δικαίωμα της δημοσίευσης στοιχείων των ταινιών που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Δ. Αρμόδιος για την επίλυση κάθε ζητήματος σχετικού με τον παρόντα κανονισμό και τη διοργάνωση του  διαγωνισμού είναι  ο Δήμος Ζωγράφου.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 1. Ο Δήμος Ζωγράφου θα συγκροτήσει 5μελή άμισθη κριτική Επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από άτομα με εμπειρία και γνώσεις πάνω στο αντικείμενο. Τα ονόματα των μελών της επιτροπής θα ανακοινωθούν μια εβδομάδα πριν την έναρξη του Διαγωνιστικού Μέρους.

2.    Στην Κριτική Επιτροπή δεν μπορεί να συμμετέχει πρόσωπο που έχει  οποιαδήποτε επαγγελματική και συγγενική    σχέση με τους συμμετέχοντες.

3.   Δεν επιτρέπεται στα μέλη των Επιτροπών να ανακοινώνουν συζητήσεις και αποφάσεις τους, πριν την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, καθώς επίσης και να διατυπώνουν κρίσεις για τις ταινίες που διαγωνίζονται εκτός συνεδριάσεων.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ. 210 7718942,        213 2024158 (κα Διονυσοπούλου, κα Σάββα) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή ηλεκτρονικά στο e-mail: dhmos.zografou@gmail.com

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΤΙΝΑ ΚΑΦΑΤΣΑΚΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αρέσει σε %d bloggers: