Learning Scenario 4, Italy, Life in game

To τέταρτο διδακτικό σενάριο εκπονήθηκε από το εταιρικό σχολείο της Ιταλίας.

Το θέμα του διδακτικού σεναρίου είναι το παιχνίδι στη ζωή μας στις διάφορες μορφές του, ενώ ο σκοπός του ήταν να ασχοληθούν οι μαθητές με ένα θέμα που παραδοσιακά  κεντρίζει το ενδιαφέρον τους, ειδικά μετά από την μακρά περίοδο της πανδημίας που προκάλεσε δυσκολίες στην εκ του σύνεγγυς επαφή και επικοινωνία. Αξιοποιώντας πόρους της Europeana, κλήθηκαν να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες και συνήθειες, συνεργαζόμενοι μεταξύ τους.

Αρχικά, οι μαθητές/τριες του Erasmus παροτρύνθηκαν από τον διδάσκοντα να εκφράσουν την γνώμη  και τις σχετικές τους εμπειρίες γύρω από το θέμα. Ειδικότερα, τους ζητήθηκε να επισημάνουν τυχόν κινδύνους που μπορεί να προκύψουν, καθώς και αντίστοιχα οφέλη-ευκαιρίες.

Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας, ενώ ζητήθηκε από κάθε ομάδα να επιλέξει ένα θέμα σχετικό με το διδακτικό σενάριο, για το οποίο θα πρέπει να φτιάξει μία παρουσίαση αντλώντας υλικό από την Europeana (αλλά και άλλους προτεινόμενους από το ίδιο το διδακτικό σενάριο ιστότοπους)[1]. Παράλληλα ζητήθηκε από τους μαθητές να φτιάξουν μία κοινή λίστα με τα πιο διάσημα παιχνίδια, χρησιμοποιώντας την βάση δεδομένων της Microsoft. Οι μαθητές/τριες παροτρύνθηκαν να δείξουν στις άλλες ομάδες την παρουσίασή τους, ώστε να γίνει η σχετική ανταλλαγή απόψεων και να διατυπωθούν τυχόν ερωτήματα.

Από τους μαθητές/τριες ζητήθηκε να αναρτήσουν τις παρουσιάσεις τους σε padlet.

The evolution of the wii console family

Life with video games

Genshin Impact


[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Video_game_development

Gaming video culture https://www.wired.it/play/cinema/2015/07/31/10-film-gaming-culture-pixels/?refresh_ce=

Mobile games https://www.pcmag.com/categories/mobile-games

Videogames addiction https://www.webmd.com/mental-health/addiction/video-game-addiction

Gambling https://www.britannica.com/topic/gambling

The Blue whale UNESCO advisory https://www.nationalheraldindia.com/national/blue-whale-suicide-game-now-available-under-different-names-unesco-advisory

Learning app https://pro.europeana.eu/page/apps

How to create a database: https://www.youtube.com/watch?v=Ptiqrwjd7yE

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ! (Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση)