Πρόγραμμα Εκδρομής στο CERN (4 ημέρες)

1η ημέρα 02/4: ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ – ΒΕΡΝΗ –ΓΕΝΕΥΗ

Συγκέντρωση στο χώρο του σχολείου στις  04:15 το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελευθ. Βενιζέλος. Ακολουθεί η πτήση μας LX 1843 στις 07:05 π.μ. και άφιξη στη Ζυρίχη στις 08:55 π.μ.

Γνωριμία με την πόλη της Ζυρίχης. Περιήγηση στην παλιά πόλη, στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου, στην εκκλησία Φράουμινστερ, στο Δημαρχείο, στο πάρκο Ρίτερ και στην περίφημη Μπανχόφστρασε (λεωφόρος των μεγάλων τραπεζών).

Αναχώρηση και επίσκεψη στους καταρράκτες του Ρήνου. Θα ακολουθήσει επίσκεψη και περιήγηση στην πρωτεύουσα της Ελβετίας, τη Βέρνη. Θα δούμε το λάκκο με τις αρκούδες, την Παλιά Πόλη, τον καθεδρικό του Αγίου Βικεντίου, τον Πύργο του Ρολογιού και το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Ελβετίας. Ελεύθερος χρόνος.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα 03/04: ΓΕΝΕΥΗ – ΣΑΜΟΝΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο στις 08:00  και αναχώρηση για την επίσκεψή μας στο κτίριο του ΟΗΕ.

Περιήγηση στην πόλη της Γενεύης: Παλιά πόλη, Καθεδρικός ναός, σπίτι του Καποδίστρια, Δημαρχείο, έδρα του Ερυθρού Σταυρού, νησάκι Ρουσσό, όπου βρίσκεται το ψηλότερο σιντριβάνι της Ευρώπης JEUX D’ EAU (ΖΕ ΝΤΟ – ΤΟ  ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ).

Στη συνέχεια, ακολουθεί η εκδρομή στις Άλπεις στο τουριστικό θέρετρο Chamonix – όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον μεγαλύτερο παγετώνα της Γαλλίας Mer De Glace.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα 04/04: ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (CERN) –  ΛΩΖΑΝΝΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο στις 08:00 και αναχώρηση για το Cern βάσει του ραντεβού που έχει κανονιστεί.

Αναχώρηση στις 13:00 για την πόλη της Λωζάννης, όπου θα δούμε την έδρα της Ολυμπιακής Επιτροπής. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το κοσμοπολίτικο θέρετρο Μοντρέ που είναι κτισμένο στις όχθες της λίμνης Λεμάν.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα 05/04: ΓΕΝΕΥΗ –ΜΙΛΑΝΟ –ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο Ξενοδοχείο στις 06:30.

Αναχώρηση στις 07:00 για την πόλη του Μιλάνου. Θα επισκεφθούμε τη Σκάλα του Μιλάνου, την Galleria Vittorio Emmanuelle η οποία ενώνει τα σημαντικότερα σημεία της πόλης (Piazza de la Scala και καθεδρικό ναό του Duomo).

Αναχώρηση το μεσημέρι για το αεροδρόμιο, όπου στις 18:50 θα επιβιβαστούμε στην πτήση Α3 665 με προορισμό την Αθήνα.

Άφιξη στις 22:15, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τον χώρο του σχολείου. Άφιξη στις 23.30.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αρέσει σε %d bloggers: