Η ομάδα CITREE ταξιδεύει στις Βρυξέλλες

Η ομάδα Citree του 4ου ΓΕΛ Ζωγράφου πραγματοποίησε εκπαιδευτικό ταξίδι τεσσάρων ημερών από 31 Ιανουαρίου 2023 έως και 3 Φεβρουαρίου 2023 στις Βρυξέλλες του Βελγίου ως έπαθλο για την κατάληψη, ανάμεσα σε 112 συμμετοχές σχολείων από όλη την Ελλάδα, της πρώτης θέσης στον εγκεκριμένο από το Υ.ΠΑΙ.Θ. (αρ. πρωτ. 131344/2021) 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη που διοργανώθηκε από το Envolve Entrepreneurship.

Στην εκπαιδευτική αυτή δράση συμμετείχαν ο κ. Κυριακός Ευάγγελος, καθηγητής κοινωνικών επιστημών, ως υπεύθυνος του προγράμματος, η κ. Κανελλοπούλου Ευγενία, καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας, ως συνοδός, η κ. Αγάπη Κυριακοπούλου και η κ. Μαρία Γαβριέλλα Αναγνωστόπουλος, μέλη του οργανισμού Envolve Entrepreneurship, καθώς και τα μέλη της ομάδας Citree (Δροσόπουλος Οδυσσέας, Ζαλώνης Διονύσιος, Κοντός Δημήτριος, Κωνσταντάτου Ευθυμία-Βασιλική, Μανιακουδάκης Σπυρίδων, Μίχος Χαράλαμπος, Μπαϊρακτάρης Αναστάσιος, και Πούλα Νατάσσα).

Σημαντική στιγμή του εκπαιδευτικού ταξιδιού ήταν η επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο, κατά την οποία οι μαθητές και οι συνοδοί τους περιηγήθηκαν στους χώρους του Ευρωκοινοβουλίου και συναντήθηκαν με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές κκ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, Στέλιο Κυμπουρόπουλο και Αλέξη Γεωργούλη, με τους οποίους συζήτησαν την επιχειρηματική τους πρόταση για την κατασκευή ενός σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών συσκευών που αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων και ταυτόχρονα αναβαθμίζει αισθητικά το αστικό τοπίο λόγω του φουτουριστικού σχεδίου του που μοιάζει με πλατύφυλλο δέντρο. Τέλος, η ομάδα Citree είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την επιχειρηματική της ιδέα και να ενημερωθεί για το φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα σε συζήτηση με τον κ. Αντώνιο Σφακιωτάκη, σύμβουλο κλίματος και περιβάλλοντος στην αντιπροσωπεία της Φινλανδίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι μαθητές και οι συνοδοί τους επισκέφτηκαν σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία και σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος της πόλης. Πιο συγκεκριμένα:

  • Την Κεντρική Συνοικία των Βρυξελλών με την Grand Place, το Manneken Pis, το Χρηματιστήριο των Βρυξελλών, την πλατεία της Αγίας Αικατερίνης, τη Βασιλική γκαλερί του Αγίου Χουμπέρ.
  • Τη Βασιλική Συνοικία των Βρυξελλών με την Πλατεία του Βασιλιά και το Βασιλικό Παλάτι, το Πάρκο και τον Καθεδρικό Ναό των Βρυξελλών, το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο του Βελγίου.
  • Το «Λόφο των Τεχνών» με τη Βασιλική Βιβλιοθήκη και τα Βασιλικά Μουσεία Καλών Τεχνών του Βελγίου και το μουσείο Μαγκρίτ, η συλλογή του οποίου περιλαμβάνει πάνω από 200 έργα (ελαιογραφίες, γλυπτά, σκίτσα, αφίσες, φωτογραφίες) του διάσημου σουρεαλιστή καλλιτέχνη.
  • Το Parlamentarium στην Ευρωπαϊκή Συνοικία, στο οποίο παρουσιάζεται μέσω σύγχρονων διαδραστικών πολυμέσων  η ιστορική πορεία διαμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο τρόπος λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
  • Το Atomium, εθνικό σύμβολο του Βελγίου ύψους 103 μέτρων που αναπαριστά την κυψελίδα ενός κρυστάλλου σιδήρου και κατασκευάστηκε το 1958 για την Παγκόσμια Έκθεση των Βρυξελλών.
  • Τη μόνιμη συλλογή του Design Museum Brussels με θέμα το ντιζάιν πλαστικών αντικειμένων από τη δεκαετία του 1950 μέχρι σήμερα.
  • Το Βελγικό Κέντρο Κόμικς, η συλλογή του οποίου καλύπτει διάφορα είδη κόμικς (επιστημονικής φαντασίας, γουέστερν, μυστηρίου, πολιτικά, παιδικά) και επεξηγεί τα στάδια και τις τεχνικές δημιουργίας των κινουμένων σχεδίων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ! (Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση)

Αρέσει σε %d bloggers: