Erasmus+ KA229:  To 4o ΓΕΛ Ζωγράφου στη  Μanresa της Ισπανίας  

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA229 με τίτλο EuroDigiCultHer το Institut Guillem Cata φιλοξένησε την 4η Διεθνή Κινητικότητα η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 16 Φεβρουαρίου 2023 στη Manresa της Ισπανίας.

Στην Ισπανία μετέβησαν εκ μέρους του 4ου ΓΕΛ Ζωγράφου η κα Κυριακάκη Δέσποινα, Φιλόλογος, Συντονίστρια του προγράμματος, η κα Κανελλοπούλου Ευγενία, καθηγήτρια Αγγλικών,  η κα Βαμβακά Αγγελική, καθηγήτρια Γερμανικών, καθώς και πέντε μαθήτριες της Β΄ Λυκείου. Συμμετείχαν επίσης εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες από την Κροατία, την Ουγγαρία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο Casa LLuvia η τελετή υποδοχής από τον Διευθυντή του κέντρου. Στη συνέχεια, μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες  ξεναγήθηκαν στην πόλη της Manresa. Ακολούθησε η μετάβαση στην περιοχή Montserrat με τους επιβλητικούς βράχους, πάνω στους οποίους στεγάζονται εντυπωσιακοί Ναοί και Μονές.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών του προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες επισκέψεις για μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες:

  • Στις 14.2.2023 επισκεφτήκαμε τη Ρωμαϊκή πόλη Vic, καθώς και την πόλη Girona. Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και όλοι εντυπωσιαστήκαμε από τους Γοτθικούς Ναούς με τα βιτρό.
  • Στις 15.2.2023 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην πόλη της Βαρκελώνης. Αρχικά, αποβιβαστήκαμε στον λόφο Montjuic και θαυμάσαμε από ψηλά τη θέα της πόλης και του λιμανιού. Ακολούθησε η επίσκεψη στην εντυπωσιακή Sagrada Familia, έργο του Gaudi και σύμβολο της Βαρκελώνης, μιας πόλης με εντυπωσιακά κτίσματα διαφόρων τεχνοτροπιών, κυρίως art nouveau, γεμάτη ζωντάνια και κινητικότητα. Επίσης περιδιαβήκαμε τα σοκάκια της Γοτθικής συνοικίας, που μας μετέφερε σε μία άλλη εποχή.
  • Στις 16.2.2023 μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκεφτήκαμε το σχολείο υποδοχής Ξεναγηθήκαμε στους χώρους του τμήματος ξυλουργικής, κομμωτικής και μάρκετινγκ.  Οι μαθητές/τριες του τμήματος ξυλουργικής έχουν συμβάλει με την καθοδήγηση των καθηγητών τους στη δημιουργία χώρων στο σχολείο, όπως μια αίθουσα συνεδριάσεων, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των καθηγητών  για τη συζήτηση της πορείας του προγράμματος και για τις επικείμενες εργασίες μέχρι την επόμενη και τελευταία κινητικότητα  στην Ιταλία. Κατόπιν, οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το οινοποιείο της περιοχής, ενώ οι μαθητές/τριες παρέμειναν στο σχολείο χωρισμένοι/ες σε ομάδες και με την καθοδήγηση των καθηγητών του σχολείου υποδοχής εργάστηκαν σε διεθνείς ομάδες για τη δημιουργία escape rooms και κουίζ, αφού επεξεργάστηκαν το οπτικό υλικό που συνέλεξαν κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών τους επισκέψεων στην περιοχή της Καταλονίας. Μετά την επιστροφή των καθηγητών/τριών παρουσιάστηκαν οι εργασίες τους στο εργαστήριο του σχολείου και επιδόθηκαν οι τίτλοι συμμετοχής σε καθηγητές/τριες και μαθητές/τριες από τους υπεύθυνους του προγράμματος στην Manresa σε μία συγκινητική τελετή.

Το πρόγραμμα της κινητικότητας ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρέθεσε το σχολείο υποδοχής σε κεντρικό εστιατόριο της πόλης με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Στη συνάντηση αυτή είχαμε την ευκαιρία να γευτούμε παραδοσιακές γεύσεις της Καταλανικής  κουζίνας και να συσφίξουμε τις σχέσεις ανάμεσα στις ομάδες μας μέσα σε ένα ζεστό  κλίμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ! (Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση)