Επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, οι μαθήτριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων θα επισκεφτούν μαζί με τον υπεύθυνο του προγράμματος Ευάγγελο Κυριακό και την εκπαιδευτικό Αλεξάνδρα Γύφτου την έκθεση «ΑΣΤΥΓΡΑΦΙΑ / URBANOGRAPHY. Η ζωή της πόλης τις δεκαετίες 1950-1970» που φιλοξενείται στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων της Εθνικής Πινακοθήκης και παρουσιάζει 79 δημιουργούς, 202 εικαστικά έργα και αποσπάσματα από 21 ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Σύμφωνα με το επιμελητικό σκεπτικό, η έκθεση «Αστυγραφία»  «αποτελεί μια πρωτότυπη σύλληψη που παρακολουθεί τρεις δεκαετίες ραγδαίου μετασχηματισμού της μεταπολεμικής Ελλάδας και επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην αστικοποίηση και τον τρόπο που ο άνθρωπος συμμετέχει ή αντιστέκεται στη νέα συνθήκη που του υπαγορεύει το ολοένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον του.

Για την ανίχνευση της ανθρώπινης εμπειρίας του αστικού βιώματος η έκθεση φέρνει σε συνομιλία τις εικαστικές τέχνες –ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, εγκαταστάσεις, φωτογραφία, σχέδια και αφίσες– με αποσπάσματα από τον δημοφιλή ελληνικό κινηματογράφο, τις ταινίες κριτικού ρεαλισμού και τις έκκεντρες αφηγήσεις».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ! (Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση)