Μαθητικός ∆ιαγωνισµός για τη δηµιουργία λογότυπου

Το Τµήµα Πολιτιστικών Θεµάτων της ∆ιεύθυνσης ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, στα πλαίσια της αναβάθµισης της Ιστοσελίδας της, προκηρύσσει Μαθητικό ∆ιαγωνισµό για τη δηµιουργία λογότυπου του συγκεκριµένου Τµήµατος.

Ο ∆ιαγωνισµός αφορά µαθητές Γυµνασίων και Λυκείων (Γενικών/ΕΠΑΛ) σε συνεργασία µε τους καθηγητές τους και οπωσδήποτε και καθηγητές Πληροφορικής.

ΠΛΑΙΣΙΟ-ΣΤΟΧΟΙ
Λογότυπο (Logo), σύµφωνα µε έναν σύντοµο ορισµό, είναι ένα όνοµα, σύµβολο ή σήµα, µια γραφική απεικόνιση που σχεδιάστηκε για εύκολη και σαφή αναγνώριση εκείνου που το χρησιµοποιεί. Είναι ένα σύµβολο που γίνεται φορέας µετάδοσης ενός µηνύµατος και η ουσιαστική του λειτουργία είναι η «αναπαραστατική». Στη συγκεκριµένη περίπτωση αφορά το Τµήµα των Πολιτιστικών Θεµάτων της ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης της Α΄Αθήνας. Το ιδεολογικό περιεχόµενο του αναπτύσσεται µέσα στα πλαίσια του περιεχοµένου των Πολιτιστικών Προγραµµάτων (δηλ ο Πολιτισµός) µε την επί µέρους θεµατολογία τους και την διασύνδεση τους µε την εκπαίδευση. Ξεκινώντας από µία ιδέα του συναδέλφου Φάνη Αιµίλιου ΠΕ20, προτείνουµε σε όλες τις σχολικές µονάδες (µαθητές/καθηγητές) να δηµιουργήσουν µία εικόνα/σχέδιο-σύµβολο, η οποία θα αποτελέσει το λογότυπο της Ιστοσελίδας των Πολιτιστικών Θεµάτων. Ενδεικτικά σχήµατα που θα µπορούσαν να χρησιµοποιηθούν ως συµβολισµοί είναι γράµµατα-πρόσωπα-µνηµεία-βιβλία σε ιδεολογικούς αλλά και χρονικούς συνδυασµούς. Χωρίς αυτό να είναι δεσµευτικό µπορούν οι µαθητές να αυτενεργήσουν.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό, δείτε εδώ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ! (Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση)