Συμμετοχή του 4ου ΓΕΛ Ζωγράφου σε πρόγραμμα Erasmus + KA229 με τίτλο: EuroDigiCultHer (2020-2022)

Το 4ο ΓΕΛ Ζωγράφου από 1-9-2020 έως 31-8-2022 συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ΚΑ229 με τίτλο EuroDigiCultHer. Συντονίστρια χώρα είναι η Κροατία και εταίροι η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Η ψηφιοποίηση και η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης είναι ένας από τους βασικούς τομείς με τους οποίους ασχολείται η Ψηφιακή Ατζέντα για την Ευρώπη. Το 2008, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε την Europeana, πλατφόρμα με στόχο τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την  προώθηση της αίσθησης της ευρωπαϊκής ταυτότητας και την υποστήριξη των εκπαιδευτικών, προκειμένου να ενσωματώσουν την ψηφιακή πολιτιστική κληρονομιά στη διδασκαλία τους. Ως εκ τούτου, με αυτό το πρόγραμμα επιθυμούμε να εντάξουμε την εφαρμογή της ψηφιακής πολιτιστικής κληρονομιάς στη διδασκαλία διαφορετικών μαθημάτων μεταξύ των σχολείων-εταίρων αλλά και άλλων ευρωπαϊκών σχολείων.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων δώδεκα καινοτόμα σενάρια διδασκαλίας δημιουργημένα από εκπαιδευτικούς, πέντε εφαρμογές για μαθητές σχετικά με τα εργαλεία ΤΠΕ που θα εκπονηθούν από κάθε σχολείο-εταίρο, δημιουργικά έργα μαθητών όπως ψηφιακές ιστορίες (digital storytelling), βίντεο, αρχεία ήχου, αφίσες, φυλλάδια, ψηφιακά παιχνίδια, προϊόντα VR/AR, πέντε συνεργατικά προϊόντα μέσω eTwinning, ένα ψηφιακό εγχειρίδιο που περιέχει σενάρια διδασκαλίας, δημιουργικά ψηφιακά έργα μαθητών και πρακτικές συμβουλές για την ενσωμάτωση της ψηφιακής πολιτιστικής κληρονομιάς στα προγράμματα σπουδών και στην ιστοσελίδα του eTwinning.

Στόχος αυτού του προγράμματος είναι να ξεκινήσει η ενσωμάτωση της χρήσης της ψηφιακής πολιτιστικής κληρονομιάς στη διδασκαλία σε όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα σπουδών. Tα σχολεία -εταίροι θα λειτουργήσουν ως κόμβοι ψηφιακής καινοτομίας όσον αφορά την ψηφιακή πολιτιστική κληρονομιά. Επίσης, μέσα από ποικίλες δραστηριότητες οι εκπαιδευτικοί θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους και θα επηρεάσουν και τις δεξιότητες ΤΠΕ των μαθητών που είναι απαραίτητες για τη μελλοντική τους απασχόληση.

Tην παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος αποτελούν οι παρακάτω εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας: Δέσποινα Κυριακάκη (Φιλόλογος, υπεύθυνη προγράμματος), Εμμανουήλ Τσουρουπάκης (καθηγητής Πληροφορικής), Βασιλική Γεωργούλα (Φιλόλογος), Αγγελική Βαμβακά (καθηγήτρια Γερμανικών). Λόγω των ειδικών υγειονομικών συνθηκών το πρόγραμμα προς το παρόν υλοποιείται εξ αποστάσεως.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αρέσει σε %d bloggers: