Αποχαιρετισμός λόγω συνταξιοδότησης

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2021 ο Σύλλογος των Καθηγητών του 4ου ΓΕΛ Ζωγράφου σε μια λιτή τελετή αποχαιρέτησε το Διευθυντή κ. Γεώργιο Αντωνάρα και την Οικονομολόγο, κ. Μαρία Παυλοπούλου, που αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης.

Ο κ. Αντωνάρας διετέλεσε διευθυντής στο Σχολείο μας από το 2012 έως το 2022. Ήταν μια δεκαετία συνεχούς συνεργασίας, συνύπαρξης και συνδημιουργίας. Ήταν φιλικός και προστατευτικός με τους συναδέλφους, ήπιος και διαλλακτικός με τους μαθητές, διεκπεραιωτικός στα δύσκολα. Μας ωθούσε να είμαστε οι εαυτοί μας, να είμαστε ελεύθεροι στο έργο μας, που πάντα επικροτούσε με ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Το ίδιο θετικός και υποστηρικτικός ήταν σε κάθε πρόγραμμα, δράση ή γιορτή: από τις γιορτές αποφοίτησης, τις θεατρικές παραστάσεις, τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus και eTwinning, τις περιβαλλοντικές και αθλητικές δράσεις ως την απόκτηση υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Κάνοντας έναν  απολογισμό του έργου του διαπιστώνουμε ότι η ζυγαριά γέρνει προς τη θετική πλευρά, την ανθρώπινη. Το πρόσημο τελικα είναι θετικό. Θα θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη την κατανόηση, τη στήριξη, την ενθάρρυνση, την “ήπια καλοτάξιδη θάλασσα με τις ελεγχόμενες φουρτούνες”.

Η κ. Παυλοπούλου μας τίμησε με τα δύο τελευταία χρόνια της διδακτικής της σταδιοδρομίας. Ήρθε άγνωστη, αλλά δοτική, φιλική, με πολλή αγάπη για τους μαθητές και σεβασμό. Ήταν μια δημοκρατική δασκάλα. Μιλούσε όχι για να σχολιάσει ή να διαμαρτυρηθεί, αλλά για να ανοίξει θέματα, να αφηγηθεί εμπειρίες, να ακούσει γνώμες, να επικοινωνήσει και να ενταχθεί. Ήρθε άγνωστη, αλλά φεύγει αγαπημένη.

Σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας. Να έχετε υγεία και να είναι καλή και δημιουργική η νέα σελίδα της ζωής σας!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αρέσει σε %d bloggers: